Bureaumeubilair.be
Ecologisch, Economisch én Ergonomisch verantwoord

Circulaire kantoorinrichting

Circulaire kantoorinrichting
Kantoormeubilair duurzaam maken doe je volgens ons het beste door het te blijven gebruiken AS IS tot er een volgende fase nodig is om het bruikbaar te houden of terug bruikbaar te maken. Hoe langer je het gebruikt hoe minder nieuwe ruwe grondstoffen er worden gebruikt.
Door gebruikt of refurbished kantoormeubilair aan te schaffen verleng je de levensduur van het product en hoeft beperken we dus het gebruik van de ruwe grondstoffen. Op deze manier kunnen we bijdragen aan een circulaire samenleving waarbij we met respect voor de grondstoffen omgaan zonder verspilling ervan.
Meubilair dat bij ons binnen komt moet natuurlijk wordt natuurlijk gecontroleerd op functionaliteit, schoongemaakt en indien noodzakelijk gerepareerd (indien mogelijk met 2e hands onderdelen). Op deze manier dragen we er zorg voor dat alles wat er bij ons gekocht wordt een functionerend en kwalitatief hoogwaardig meubel is.
Onze principes in volgorde van circulariteit:
Hergebruik “AS IS”
We verlengen de levensduur van het meubilair door het te controleren, schoon te maken en waar nodig te repareren, indien mogelijk met gebruikte onderdelen.
Refurbished
Meubilair dat nog functioneel is maar niet aan de visuele verwachtingen voldoen  knappen we op door sommige elementen te verjongen zoals bijvoorbeeld herstofferen, opnieuw kleuren (coating), nieuwe bladen op gebruikte onderstellen en het hergebruiken van onderdelen.
Onderdelen een nieuwe toepassing geven
Gebruikt meubilair of onderdelen hiervan worden ingezet in andere nieuwe producten om te voorkomen dat ze op de vuilnisbelt komen.
Zo worden BV oude bureaubladen gebruikt in de bouw als bekistingsmateriaal of als basis in nieuw meubels waar de visuele aspecten niet van belang zijn omdat ze BV bekleed worden.
Recycleren
Na de reductie van de afvalstroom door de bovenste stappen te hebben doorlopen scheiden we zoveel mogelijk afval nadien om het optimaal te recycleren. Alles wordt vanaf hier verwerkt volgens de laatste (VLAREMA 8) wetgeving.
 
Circulaire kantoorinrichting Circulaire kantoorinrichting
BIG SALE
2dehands.be
Lounge en design meubilair
BMA Ergonomics
Kinnarps
Bureaustoelen reinigen