Bureaumeubilair.be
Ecologisch, Economisch én Ergonomisch verantwoord

TIPS VOOR EEN GEZONDE EN PRETTIGE THUISWERKPLEK

TIPS VOOR EEN GEZONDE EN PRETTIGE THUISWERKPLEK

TIPS VOOR EEN GEZONDE EN PRETTIGE THUISWERKPLEK

De wereld verandert en zo ook onze manier van werken. Er wordt steeds meer werk vanuit huis verricht. Denkt u voor uw personeel thuis aan de arbo-wetgeving? Deze is niet zo strikt als op de werkvloer, maar ook wanneer uw medewerkers meer vanuit huis werken heeft u de zorgplicht over de thuiswerkomstandigheden. En ook zelf dien je natuurlijk gezond en prettig te kunnen werken vanaf uw (nieuwe) thuiswerkplek. Daarom geven wij graag een aantal thuiswerktips.

Inrichten van een ergonomische werkplek.
Wanneer u de juiste basis creëert voor een thuiskantoor bent u al halverwege. Denk daarbij aan de juiste inrichting, zoals een goede bureaustoel en het juiste bureau. Een zit / sta bureau is daarbij ideaal. U of uw medewerker kan zelf kiezen wat de meest prettige houding is. Teveel zitten blijkt ontzettend slecht voor uw gezondheid. Een elektrisch verstelbaar bureau is ideaal, maar een handmatig in te stellen slingerbureau is ook zeker een degelijke, betaalbare optie.

Naast een goede bureaustoel en een goed bureau is de juiste apparatuur uiteraard ook niet weg te denken. Denk hierbij aan het juiste scherm om uw ogen te ontlasten en een ergonomische muis om bijvoorbeeld RSI klachten te voorkomen.

Licht en lucht
Wat veel mensen vergeten bij het kiezen van de juiste werkplek is de juiste verlichting en ventilatie. Wanneer het mogelijk is om te werken in een ruimte met een raam, zullen wij dit ten zeerste aanbevelen. Daglicht is altijd prettiger dan dat van een gemiddelde lamp. Ook voor de gezonde lucht is het raam op een kiertje zetten niet alleen beter voor uw gezondheid, maar ook voor uw concentratie.

De juiste mindset 
Misschien wel het moeilijkste of juist het makkelijkste aspect van een goede thuiswerkplek is de juiste mindset. Wanneer u vanuit huis werkt zou u het gewoonlijke ochtendritueel niet moeten aanpassen. Dus ga ook in tijden van thuiswerken gewoon gekleed voor het werk aan de slag. Hou u vaste ritme aan voor lunchtijden en hou contact met collega’s. ’s Morgens videobellen om elkaar een goede dag te wensen en de taken te bespreken is een prima optie, maar ook een virtuele vrijdagmiddagborrel is een prima idee om op een luchtige manier contact te houden.

Druk huishouden tips
Heeft u kinderen of huisdieren die veel aandacht vragen? Dan is het praktisch om een ruimte te hebben die afgezonderd kan worden. Met een teken op de deur weten kinderen dat papa of mama in werkmodus zit. Last van de geluiden in uw huis? Dan zijn er allerlei geluidsabsorberende mogelijkheden om hinderlijke storingen te dempen. Mocht er geen mogelijkheid zijn voor het creëren van een eigen werkplek. Dan zijn er ook vaak thuiswerkmogelijkheden in vakantieparken of uw lokale koffietentje.

Een goede bureaustoel voor thuis is wellicht wel het belangrijkste onderdeel van een prettige werkplek. Een stoel moet niet alleen lekker zitten, maar ook ergonomisch verantwoord zijn. Zo voorkomt u nek- rug en schouderklachten. Een goede bureaustoel is verstelbaar, zodat het mogelijk is deze optimaal in te stellen naar uw wensen en uw zithouding. Af en toe een andere houding aannemen is goed voor uw lichaam én geest.

 

EEN HOOGTE VERSTELBAAR BUREAU 

Meer thuis aan het werk? Dan is het hebben van de juiste inrichting geen overbodige luxe. De basis voor een prettig kantoor is naast de juiste apparatuur, een fijne bureaustoel en een prettig bureau. Niet veel ruimte? Een klein bureau kan zeker praktisch zijn, zeker wanneer u deze kan verstellen in een zit/ sta bureau. Zo neemt het niet alleen weinig ruimte in beslag, maar bent u ook nog eens volgens de ergonomische normen aan het werk. Slim & gezond!

MONITOR ARM ESSENTIEEL VOOR WERKHOUDING

Een monitorstandaard waarin uw beeldscherm geplaatst kan worden met een monitorarm is een onderschat onderdeel van een prettige, ergonomische werkomgeving. Als we ons scherm niet kunnen draaien dan passen we onze werkhouding aan. We strekken onze nek te ver, maken een kromme rug of doen een andere handeling die voor klachten kan zorgen. Richt met aandacht uw werkplek in. Bij ons vindt u diverse oplossingen; bureaustoelen, zit/sta bureau’s, maar ook een handig kastje op een rolblok of met een lade met slot. 

TIPS VOOR EEN GEZONDE EN PRETTIGE THUISWERKPLEK
BIG SALE
2dehands.be
Lounge en design meubilair
BMA Ergonomics
Kinnarps
Bureaustoelen reinigen